Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: consolidatiegolf biotechsector zet door in 2011

Beursblik: consolidatiegolf biotechsector zet door in 2011
4 jan 2011 om 15:27

De trend dat grote farmaceutische bedrijven kleinere biotechbedrijven opkopen zet ook in 2011 door. Dit menen analisten van ABN AMRO. "De grote pharmabedrijven hebben een negatieve cashflowgroei, terwijl de cashflows voor biotechbedrijven zullen blijven groeien in de aankomende jaren met nieuwe medicijnen, lange patenten en hoge verkoopprijzen." Farmaceutische bedrijven hebben evenwel diepe zakken en dat is nu net waar het de biotechbedrijven meestal aan ontbreekt, kapitaal.

 

De analisten zien de consolidatie in de sector echter als positief. "De spannende transformatie van een medicijntraditie gebaseerd op chemische moleculen tot de huidige ontwikkeling waar biologische medicijnen aan de leiding gaan nu steeds meer bekend wordt over de structuur van de menselijke genen, is nu bezig. Hierdoor kunnen nu levensbedreigende ziektes in vooral de snelgroeiende landen worden aangepakt", aldus de analisten. Medicijnen worden steeds tijd- en kapitaalintensiever waarbij ook de complexiteit toeneemt. Overigens worden de eisen van de toezichthouder ook strenger.

 

Beleggers op het Damrak zijn niet onbekend met de consolidatiegolf die in de sector plaatsvindt. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de overname van Crucell door het grote Johnson&Johnson. De Amerikanen zijn bereid om 24,75 euro per aandeel neer te leggen. Niet alle aandeelhouders zijn echter overtuigd van het bod.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.