Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX licht lager op rustig Damrak

Beursupdate: AEX licht lager op rustig Damrak
4 jan 2011 om 10:03

Het Damrak laat vanochtend weinig beweging zien, ondanks winsten op Wall Street en de Aziatische beurzen. De AEX noteert 0,2 procent lager op 359,13 punten. Handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten merkt op dat de weerstand van 359-360 punten een steun is geworden. Jabroer wijst daarnaast op de lage volumes, waarbij hij geen verkoopdruk constateert. Vooruitkijkend “is de markt eerder geneigd hogere niveaus op te zoeken,” aldus de handelaar.

Op de andere Europese beurzen is het eveneens rustig. Parijs en Frankfurt staan licht in het rood, terwijl de FTSE op het eerste handelsdag van het jaar 1,5 procent wint.


Stijgers en dalers

In het eerste handelsuur zijn steeds meer aandelen in het rood gezakt. Slechts zeven aandelen weten het hoofd boven water te houden, waarbij ING (+1,2%) de meeste winst boekt. Reed Elsevier stijgt 0,7 procent, gelijk aan de winst voor TNT (+0,7%). Fugro wint 0,2 procent na een koersdoelverhoging van 60 naar 70 euro door ING. Grote verliezers vanochtend zijn ArcelorMittal en ASML, die beide 1,5 procent inleveren. SBM Offshore (-0,2%) is in het rood gezakt nadat analisten van KBC hun advies verlaagden naar Accumulate.

Bij de midkapfondsen is Imtech in het rood gezakt. Vanochtend maakte de technische dienstverlener bekend voor 120 miljoen euro aan opdrachten in de wacht te hebben gesleept. Opslagbedrijf Vopak blijft hoger staan en pakt een winst van 1,3 procent. Hekkensluiter is ASMI, dat 2,1 procent zakt.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.