Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Shell aasde op BP`

`Shell aasde op BP`
4 jan 2011 om 12:51

Shell aasde tijdens de olieramp in de Golf van Mexico op een overname van het geplaagde BP. Dat er toch geen deal werd afgesloten, kwam omdat Shell zich zorgen maakte over de schadeclaims die BP tegemoet zou zien vanwege de milieuramp. Dat schrijft de Britse krant de Daily Mail op basis van ingewijden. Volgens de krant is Shell nog steeds geïnteresseerd in een fusie met de Britse olie- en gasmaatschappij.

Zowel BP als Shell hebben geen commentaar gegeven op de berichtgeving.

 

Tijdens de zomer deden ook geruchten de ronde dat, naast Shell, ook ExxonMobil aasde op BP. BP was zelf op zoek gegaan naar een ‘white knight’ op een vijandige overname af te slaan.

Op de beurs van Londen stijgt het aandeel BP met 5,5 procent. Shell koerst 0,4 procent hoger.

Olieramp

Op 20 april 2010 vond er een explosie plaats op BP’s olieplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico. Vervolgens stroomden miljoenen vaten olie in zee totdat de oliebron op 19 september eindelijk werd gedicht. De milieuramp kostte topman Tony Hayward de kop en zadelde het bedrijf op met een miljardenverlies. BP stelde een fonds in met een omvang van 20 miljard dollar voor schadeclaims. Daarnaast verkocht BP voor miljarden aan activa om de kosten van de ramp te dekken.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.