Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street zet opwaartse trend voort

Wall Street zet opwaartse trend voort
4 jan 2011 om 15:00

Wall Street opent ook de tweede handelsdag van het nieuwe jaar hoger. Futures op de belangrijkste markten noteren circa een half uur voor opening 0,2 tot 0,3 procent hoger. In Azië zijn de beurzen hoger gesloten en in Europa staan alle seinen op groen. Beleggers zijn in afwachting van de fabrieksorders over november om vier uur. Economen rekenen op een verdere daling, maar wel een die een stuk kleiner is dan bij de vorige meting. Bekendmaking van de autoverkopen over december zetten mogelijk de koersen van autofabrikanten in beweging. Later vanavond volgen de notulen van de laatste monetaire vergadering. Beleggers zijn altijd nieuwsgierig naar de details die hierin te lezen zijn.


Dollar zwakker in 2011

ING Research verwacht dat de dollar in 2011 aan kracht verliest . De euro, yen en Britse pond winnen in de komende kwartalen aan waarde, aldus de onderzoekers. Vooral Japan zal niet erg blij zijn met dit bericht omdat de export, die zo belangrijk is voor de nationale economie, verder onder druk komt te staan.

Britse industrie robuust

Activiteit in de Britse industrie is in december sterk aangetrokken, blijkt uit de inkoopmanagersindex (PMI) van Markit en CIPS. De PMI van de industrie steeg vorige maand van 57,5 tot 58,3, de hoogste stand in 16 jaar tijd. De index staat 17 maanden op rij boven het omslagpunt op 50 punten, het niveau waarbij er sprake is van noch groei, noch krimp. De sterke expansie van de Britse industrie in december werd veroorzaakt door aantrekkende export opdrachten, aldus Markit. Verder bleef de banengroei in de industrie op een hoog niveau. De werkgelegenheid nam voor de negende maand op rij toe.

Slotstanden

De Dow Jones sloot 0,8 procent hoger op 11.670,75 punten en de S&P dikte 1,1 procent aan op 1.271,87 punten. De techindex Nasdaq won 1,5 procent op 2.691,52 punten.

 

Door: Max Steenwijk, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.