Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: vooral Akzo en Air France in trek op hogere AEX

Beursupdate: vooral Akzo en Air France in trek op hogere AEX
6 jan 2011 om 10:05

De AEX leeft vanochtend op na twee dagen van verliezen, waarbij een aantal individuele aandelen sterke winsten boeken na broker upgrades. Handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten merkt op dat aandelen naast de advies- en koersdoelverhogingen profiteren van positief economisch nieuws en bedrijfsnieuws. Jabroer denkt vooral dat bedrijven als DSM, AkzoNobel, Aalberts en Imtech zullen profiteren van het sterke herstel van de Duitse economie.

Rond de klok van 10 uur wint de AEX 0,4 procent op 358,76 punten. Jabroer rekent vandaag op een uitbraak van de index door de weerstand rond 360 punten. Meevallende wekelijkse steunaanvragen kunnen daarbij de koersstijgingen ontketenen, aldus de handelaar, die ruimte voor de AEX ziet naar de 375 punten. Economen gepolst door Bloomberg verwachten dat de aanvragen zijn gestegen van 388.000, de laagste stand in twee jaar tijd, tot 405.000.

Londen, Parijs en Frankfurt boeken vanochtend winsten van rond de 0,4 procent. De Stoxx 600 stijgt 0,6 procent, waarbij de sectoren basismaterialen, chemie, verzekeraars en olie en gas aan kop gaan.

Stijgers en dalers

Koploper op de AEX is Air France-KLM, dat 3,1 procent hoger koerst. AkzoNobel stijgt 2,3 procent na een adviesverhoging van Hold naar Buy door ING. Heineken (+1,8%) profiteert van een initieel Buy advies van Citigroup. TomTom stijgt 1,1 procent na een koesdoelverhoging door Morgan Stanley.

Andere aandelen met bovengemiddelde koerswinsten zijn ING (+1,5%) en KPN (+1,3%). Unilever (+0,1%), Shell (+0,3%), ArcelorMittal (+0,3%) blijven vanochtend achter. Grote verliezers zijn Wolters Kluwer (-1,2%) en Randstad (-0,9%). Daarentegen is Reed Elsevier uit het dal gekomen en opgeklommen naar een winst van 1,3 procent.

Bij de midkapfondsen is Imtech (+3,0%) uitblinker na een koersdoelverhoging bij ING en positieve uitspraken van CEO Rene van der Bruggen over de orderportefeuille. Smallcap Spyker Cars stijgt meer dan 7 procent na het bekendmaken van de verkoopcijfers van Saab over het vierde kwartaal. Eerder in de ochtend noteerde het aandeel meer dan 10 procent hoger.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.