Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

LinkedIn bereidt beursgang voor

LinkedIn bereidt beursgang voor
6 jan 2011 om 10:25

LinkedIn dient nog dit kwartaal zijn plannen in voor een beursgang in 2011. Dit meldt Reuters op basis van bronnen. Morgan Stanley, Bank of America en JP Morgan zijn aangesteld om de beursgang te begeleiden. De plannen voor een beursgang waren er al voordat Goldman Sachs en Digital Sky 500 miljoen dollar in social network Facebook investeerden. Een beursgang na Facebook kan volgens een kenner een deceptie worden, zo meldt Reuters. Mogelijk dat er daarom haast wordt gemaakt. Facebook lijkt geen plannen te hebben nog dit jaar naar de beurs te gaan, maar mogelijk wordt het verplicht dit wel te doen.

De Amerikaanse toezichthouder SEC houdt nauwlettend de investeringen van Goldman in de gaten, aangezien bij meer dan 499 aandeelhouders een bedrijf verplicht is naar de beurs te gaan. Goldman Sachs heeft ook geld geïnvesteerd in LinkedIn.

De investering van Goldman Sachs en het Russische Digital Sky waardeert Facebook op 50 miljard dollar. Alvorens het mogelijk tot een beursgang komt, welke Goldman zal willen begeleiden, zal de bank Facebook eerst helpen bij een volgende financieringsronde.

 

Door: Max Steenwijk, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.