Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: TomTom ontvangt adviesverhogingen

Beursblik: TomTom ontvangt adviesverhogingen
7 jan 2011 om 11:50

Verscheidene analisten hebben afgelopen week hun adviezen voor het aandeel TomTom opwaarts bijgesteld. Dat meldt de Belgische persdienst Analist. Voor het aandeel staan momenteel 11 koop-, 7 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Afgaande op de adviezen die begin 2011 zijn afgegeven en de koersdoelverhogingen kan gesteld worden dat er sprake is van een positief sentiment.

 

TomTom presenteert nieuwe producten in VS

Petercam verhoogde op 6 januari zijn koersdoel voor het aandeel licht naar 8 van 7,82 euro en handhaafde zijn Koop advies. Analist Luuk van Beek meende dat TomTom een aantal zeer interessante nieuwe producten heeft aangekondigd op de elektronicabeurs in Las Vegas. Het bedrijf liet daar onder meer een apparaat met file-informatie voor de Verenigde Staten zien. De analist verwacht dat de introductie van de dienst in de Verenigde Staten een belangrijke stap zal zijn in het uitrollen van file-informatie.

 

Verder bracht TomTom samen met Nike een GPS-horloge op de markt. De stap van TomTom om zich ook te begeven in de markt voor sport en fitness is volgens Van Beek een goede stap, omdat Garmin daar ook al actief is en heeft getoond dat het een aantrekkelijke markt is. Daar komt bij dat het samenwerkingsverband met Nike een vliegende start is volgens de analist om binnen korte tijd een goede marktpositie in te nemen deze nieuwe markt. Corinne Vigreux van TomTom licht ook toe dat de samenwerking met Nike de mogelijkheid biedt om toe te treden in de snelgroeiende sport- en fitnessmarkt.

 

ABN AMRO hoort positieve signalen over de omzetten van TomTom tijdens hetkerstseizoen

Analisten van ABN AMRO verhoogden eerder deze week het koersdoel voor TomTom naar 9,25  van 8,00 euro. Aanleiding voor de verhoging zijn positieve signalen over de omzetten tijdens het Kerstseizoen en geruchten dat TomTom op het punt staat nieuwe samenwerkingsverbanden met autofabrikanten aan te kondigen. Volgens de analisten wordt TomTom in 2011 weer een groeiaandeel. Bij een koers van 9,25 euro noteert TomTom tegen 13,5 keer de verwachte winst voor 2012. Hoewel dit meer is dan sectorgenoten, menen de analisten dat dit wordt gerechtvaardigd door de waarde van de technologie van TomTom en de verwachtingen rond de verkopen in inbouwnavigatie.

 

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.