Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzet en winst Facebook bekend

Omzet en winst Facebook bekend
7 jan 2011 om 13:43

Facebook heeft in de eerste drie kwartalen van 2010 een omzet geboekt van 1,2 miljard dollar. De social networksite wist daarop een winst te maken van 355 miljoen dollar, wat neerkomt op een operationele marge van circa een derde. De cijfers zijn afkomstig van een document dat Goldman Sachs verstrekte aan klanten en waarop Reuters zijn hand legde.

Goldman Sachs nam recent een belang in Facebook. De Amerikaanse zakenbank betaalde 450 miljoen dollar. Dit meldt de New York Times. De deal, waarbij ook een Russische investeerder betrokken was, waardeert Facebook op 50 miljard dollar, zo menen personen die bij de transactie betrokken zijn. Mogelijk neemt de druk om een beursgang te maken dankzij de nieuwe eigenaren nu ook toe. Bij een zeker aantal aandeelhouders (499) moet Facebook namelijk verplicht naar de beurs te gaan. Daarbij wil Goldman Sachs vermoedelijk graag de beursgang begeleiden.

 

Alvorens het tot een beursgang komt, wil Facebook eerst nog 1,5 miljard dollar uit de markt halen middels een nieuwe financieringsronde. Hierbij treedt Goldman Sachs vermoedelijk op als adviseur.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.