Maak een rit met Daimler

Jan Robert Schutte - 28 oktober 2011, 22:54

De Duitse multinational Daimler AG, voorheen ook DaimlerChrysler geheten, is één van de grootste autofabrikanten ter wereld.

Daarnaast biedt Daimler autobusiness-gerelateerde financiële diensten aan. Daimler produceert auto’s, zoals de welbekende Mercedes-Benz, (bestel)bussen en vrachtwagens.

 Mercedes SLS AMG

In 2010 werden er 1,9 miljoen vehikels geproduceerd en telde de onderneming 260.000 werknemers, waarmee een omzet van circa  €97 miljard werd behaald. De ebit (winst voor belasting en interest) bedroeg vorig jaar €7,3 miljard. De fabrikant van het als degelijk bekend zijnde merk Mercedes-Benz, is derhalve een belangrijke mondiale speler. 

Op bovenstaande weekgrafiek (met dank aan Binck ProTrader) is duidelijk te zien dat Daimler dit jaar behoorlijk uit de bocht is gevlogen. Het aandeel daalde van circa €60 naar bijna €30 in oktober. Daarmee corrigeerde het fonds tot het 50%-Fibonacci retracement level. 

 Daimler Daily

Vanaf het dieptepunt in oktober rond €30,50 is het aandeel in herstel richting €40 (zie bijgaande daggrafiek). Inmiddels bivakkeert Daimler aan de bovenkant van deze trading range. Het is wachten op een uitbraak uit deze zone, waarbij het startsein van een verdere stijging waarschijnlijk (pas) bij een doorbraak van de weerstand op €40 wordt gegeven. Daimler kan nog terugzakken richting €35 (lokale bodem van 20 oktober), maar het zou een sterker teken zijn indien het fonds boven de (lichtblauwe) steunlijn weet te blijven.

Mocht het fonds onverhoopt onder de low van €34,85 duiken, dan is de kans groot dat het aandeel opnieuw de onderkant van de trading range gaat opzoeken. Zolang het aandeel boven €34,85 noteert, blijven wij vast (positief gestemd) ten aanzien van Daimler. Bij een doorbraak van de €40-barrière achten we de kans groot dat Daimler vol gas richting €52 of hoger gaat stijgen. Niet alleen middels aandelen kan een rit worden gemaakt met Daimler, maar ook met Turbo’s. Kortom: ‘fasten your seatbelts’. 

U kunt uw ideeën, suggesties en tips mailen naar info@aandeelvandeweek.nl

Met vriendelijke groet,

www.aandeelvandeweek.nl

Disclaimer

Het Aandeel-van-de-Week-team heeft (nog) geen positie in Daimler. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Nieuws

Beursblik: winstdruk Vopak duurt voort

ING handhaaft koopadvies.

17 minuten geleden - Lees verder

Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

Ondernemersvertrouwen ook hoger in juni.

34 minuten geleden - Lees verder

DSM ziet sterke omzetgroei in China aanhouden - media

CEO verwacht belasting op CO2-uitstoot.

51 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: RBC verhoogt advies Air France-KLM

Koersdoel naar 20,00.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: euro en dollar in balans

Markt kijkt naar optredens monetaire beleidsmakers.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.