Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Maak een rit met Daimler

Maak een rit met Daimler
28 okt 2011 om 22:54

Daarnaast biedt Daimler autobusiness-gerelateerde financiële diensten aan. Daimler produceert auto’s, zoals de welbekende Mercedes-Benz, (bestel)bussen en vrachtwagens.

 Mercedes SLS AMG

In 2010 werden er 1,9 miljoen vehikels geproduceerd en telde de onderneming 260.000 werknemers, waarmee een omzet van circa  €97 miljard werd behaald. De ebit (winst voor belasting en interest) bedroeg vorig jaar €7,3 miljard. De fabrikant van het als degelijk bekend zijnde merk Mercedes-Benz, is derhalve een belangrijke mondiale speler. 

Op bovenstaande weekgrafiek (met dank aan Binck ProTrader) is duidelijk te zien dat Daimler dit jaar behoorlijk uit de bocht is gevlogen. Het aandeel daalde van circa €60 naar bijna €30 in oktober. Daarmee corrigeerde het fonds tot het 50%-Fibonacci retracement level. 

 Daimler Daily

Vanaf het dieptepunt in oktober rond €30,50 is het aandeel in herstel richting €40 (zie bijgaande daggrafiek). Inmiddels bivakkeert Daimler aan de bovenkant van deze trading range. Het is wachten op een uitbraak uit deze zone, waarbij het startsein van een verdere stijging waarschijnlijk (pas) bij een doorbraak van de weerstand op €40 wordt gegeven. Daimler kan nog terugzakken richting €35 (lokale bodem van 20 oktober), maar het zou een sterker teken zijn indien het fonds boven de (lichtblauwe) steunlijn weet te blijven.

Mocht het fonds onverhoopt onder de low van €34,85 duiken, dan is de kans groot dat het aandeel opnieuw de onderkant van de trading range gaat opzoeken. Zolang het aandeel boven €34,85 noteert, blijven wij vast (positief gestemd) ten aanzien van Daimler. Bij een doorbraak van de €40-barrière achten we de kans groot dat Daimler vol gas richting €52 of hoger gaat stijgen. Niet alleen middels aandelen kan een rit worden gemaakt met Daimler, maar ook met Turbo’s. Kortom: ‘fasten your seatbelts’. 

U kunt uw ideeën, suggesties en tips mailen naar [email protected]

Met vriendelijke groet,

www.aandeelvandeweek.nl

Disclaimer

Het Aandeel-van-de-Week-team heeft (nog) geen positie in Daimler. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.