De Mexicaanse Kerstman

Koen Bender - 23 december 2011, 15:08

Voor aandeelhouders van Wavin komt de kerstman dit jaar uit Mexico.

Voor de aandeelhouders van Wavin heet de kerstman dit jaar Antonio Del Valle Ruiz. Deze Mexicaan is de grootaandeelhouder van Mexichem. Sinds 21 november is dit Mexicaanse bedrijf bezig om Wavin over te nemen. Het initiële bod bedroeg 8,50 euro per aandeel dat door Wavin als te laag werd afgewezen. Op 6 december verhoogde Mexichem het bod naar 9 euro. De Mexicanen vroegen daarbij nadrukkelijk om een boekenonderzoek te mogen doen. Opnieuw wees Wavin het bod af als te laag.

 

Op vrijdag 23 december meldde Wavin via een persbericht dat Mexichem haar bod verhoogd naar 10 euro en dat Wavin daarop heeft besloten om de Mexicanen toegang te geven tot haar boeken. De Zwolse buizenmaker benadrukt dat er nog geen overeenstemming is bereikt over de financiële details voor de mogelijke overname.

 

In de tweede week van januari komen de financiële mannen van Mexichem naar Wavin om het boekenonderzoek te doen.

 

In ons eerdere bericht over deze overnamestrijd schreven we al dat we het vermoeden hadden dat Antonio haast heeft met deze overname. Dit wordt nu dus bevestigd.

 

Het boekenonderzoek is voor de Mexicanen van groot belang. Eerder hebben ze al aangeven best meer te willen betalen voor Wavin maar daar dan wel een gefundeerde reden voor te hebben. Die reden denken ze te vinden in de boeken van Wavin.  In dit kader merken we graag nogmaals op dat Mexichem in 2010 de boekwaarde heeft betaald voor de bedrijven die ze overgenomen hebben. De boekwaarde van Wavin per eind 2010 was 11,26 euro, aldus het jaarverslag van Wavin. Het is dus onze inschatting dat het bod nog zo’n 10 procent kan worden verhoogd naar 11 euro.

 

Voor deze overname lieten we een turbo op Wavin maken. Door de recente verhoging van het bod laat deze turbo nu een winst van 40 procent noteren. Dat is natuurlijk heel prettig voor onze cliënten maar nog geen reden om winst te nemen. Op basis van ons koersdoel van 11 euro zal de waarde van de turbo verder kunnen stijgen naar 6,90 euro. In dat geval kan de‚Ä®winst nog verdubbelen.  We wachten het nieuwe jaar dus nog even af en danken Senor Del  Valle Ruiz voor zijn gulle kerstgeschenk.

Nieuws

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

47 minuten geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder

Holland Colours op zoek naar nieuwe CEO

Huidige topman halverwege tweede vierjaarstermijn.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs opent lager

Macro-economische agenda Europa leeg.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.