Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tijd voor correctie ING

Tijd voor correctie ING
17 feb 2011 om 11:07

Koersgrafiek De koers is in de afgelopen twee maanden met 28% gestegen tot 8,98 euro, waardoor het aan de bovenkant van de bandbreedte zit. Daarnaast laat de grafiek zien dat nodig wat lucht uit de koers moet verdwijnen: het aandeel is redelijk overkocht. Het licht tegenvallende resultaat maakt het aandeel rijp voor een lichte correctie.

 

Toch kan niet worden gezegd dat slechte resultaten zijn behaald. De onderliggende winst voor belastingen bedroeg 644 miljoen euro in het vierde kwartaal, dankzij een positief resultaat bij de bank van 1.479 miljoen. Dat was voldoende om het verlies bij de verzekeringstak van euro 690 miljoen op te vangen. Daar werd als aangekondigd 975 miljoen euro afgeschreven op aankoopkosten van variabele lijfrentes in de VS. "Hoewel het economisch herstel fragiel blijft en de financiële markten volatiel, heeft ING in 2010 een onderliggende winst voor belastingen geboekt van 3,893 miljard euro, tegen 974 miljoen euro in 2009", zegt bestuursvoorzitter Jan Hommen van ING. Hij wijst op een sterk herstel bij de bankdivisie met een rendement op IFRS-vermogen van 13,1% in 2010. De verzekeringentak "begint verbetering te tonen", ondanks moeilijke marktomstandigheden, aldus de topman. ING keert geen dividend uit over 2010, vanwege het financiële klimaat, eisen van toezichthouders en de prioriteit om de resterende staatssteun terug te betalen.

 

Op termijn blijft het aandeel ING aantrekkelijk, maar gezien de verwachtingen van de analisten en de technische positie zouden belegger tijdelijk gedekte calls kunnen worden geschreven. Voor de lange termijn blijft het aandeel ING kansrijk en kan het na een correctie een succesvolle aanval doen op de zware weerstand van 10 euro om daarna door te stoten naar 13 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.