Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

It ‘s a deal! Sanofi koopt Genzyme

It ‘s a deal! Sanofi koopt Genzyme
18 feb 2011 om 15:39

De kurk kan van champagnefles. Na maanden van kat en muis spel is het uiteindelijk gelukt.  Sanofi koopt Genzyme voor $ 74,- in contanten en een CVR (een recht op een variabele beloning als bepaalde doelen gehaald worden) waarvan de waarde tot $ 14,- kan oplopen.

 

Het bod van Sanofi werd op woensdagochtend wereldkundig gemaakt, tegelijk met de publicatie van de jaarcijfers van Genzyme. Het was het sluitstuk van een maandenlange strijd waarbij verbeten gevochten werd door beide partijen. Gedurende die periode noteerde het aandeel niet onder het bod van Sanofi, een duidelijke indicatie dat de markt bleef geloven in een verhoging van het bod.

Het geduld van beleggers werd danig op de proef gesteld, geen verhogingen tussendoor, geen ridder op het witte paard voor Genzyme, maar felle taal van de CEO’s, en tot slot lachende gezichten en vriendelijke woorden. Zo gaat dat in de wereld van het grote geld…

 

De koers van Genzyme sprong na het bod naar $75,40 waarmee onze sprinter opliep naar € 14,85. Begin oktober kochten we deze sprinter voor € 12,25. Een rendement van ruim 20%, bovendien ons doel (koerssprong door verhoging van het bod) was bereikt en dus nemen we winst.

 

Met de winst op zak gaan wij op zoek naar de volgende overnamedeal voor onze cliënten en we zullen erover schrijven als we die gevonden hebben zodat u mee kunt profiteren van onze expertise.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.