Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Exxon tekent contract met Rosneft voor Noordelijke IJszee

Exxon tekent contract met Rosneft voor Noordelijke IJszee
31 aug 2011 om 12:35

Exxon Mobil heeft met het Rosneft een pact gesloten voor de exploitatie van olie- en gasvelden in de Russische Noordelijke IJszee en een project in de Zwarte Zee, zo melden nieuwsmedia. Met de exploitatie van de velden is een investering van 3,2 miljard dollar door Exxon gemoeid. In ruil daarvoor krijgt het Russische Rosneft een optie voor een belang in Exxons projecten in de Golf van Mexico en in Texas.

 

Door de deal krijgt het Amerikaanse Exxon toegang tot grote reserves in Rusland, de grootste olieproducent ter wereld. Rosneft heeft de expertise nodig van een buitenlandse onderneming om de diepgelegen olie- en gasvelden in het zware klimaat van de Noordelijke IJszee te kunnen exploiteren.

 

De ondertekening van het samenwerkingsverband, die gisteren plaats vond, werd bijgewoond door premier Vladimir Poetin.

 

Door de deal met Exxon zijn Chevron, Shell en vooral BP afgetroefd. Aanvankelijk zou Rosneft gaan samenwerken met BP in de Noordelijke IJszee. Die deal liep echter spaak in mei dit jaar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78
Sales: +31(0)20-845 40 59

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. does not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.