Foster’s accepteert verhoogd bod SABMiller

Koen Bender - 22 september 2011, 09:15

De korte overnamestrijd heeft geleid tot een 13 procent hoger bod. Middels een Sprinter boekt Mercurius Vermogensbeheer een rendement van 22 procent.

Na een overnamestrijd van ongeveer drie maanden verhoogde SABMiller haar initiële bod van AU$ 4,90 naar een bod van AU$ 5,10. Daarnaast houden aandeelhouders van Foster’s recht op een kapitaalteruggave van AU$ 0,30 en het slotdividend van AU$ 0,1325. Bij elkaar komt het bod dan uit op AU$ 5,5325 een verhoging van 13 procent ten opzichte van het openingsbod van de Zuid Afrikaanse brouwer.

 

Het aanhoudende verzet van bestuursvoorzitter Pollaers van Foster’s heeft dus effect gehad. Hij heeft het bod van AU$ 4,90 steeds afgewezen als een significante onderwaardering van zijn bedrijf. Met het huidige bod van AU$ 5,5325 wordt het bedrijf gewaardeerd op 14,1 maal Ebitda, wat in lijn is met andere grote overnames in de biersector.

 

Minstens zo belangrijk is dat Pollaers, ondanks het uitblijven van een tweede bieder en in zeer moeilijke financiële markten, SABMiller wist te verleiden haar bod te verhogen.
 In de persconferentie die op de bekendmaking van de overname volgde zei John Pollaers, de CEO van Foster’s : “We negotiated the final deal over a beer”. Dit onderstreept de gemoedelijke sfeer waarin de laatste onderhandelingen plaatsvonden.

 

Analisten in Londen tonen zich positief verrast over de snelheid waarmee de overname alsnog tot stand is gekomen en de hoogte van het bod. Eerder werd AU$ 5,30 als de bovenkant van de bandbreedte voor de overname gezien.

 

Mercurius Vermogensbeheer heeft voor de meeste van haar relaties positie in de ING Sprinter Long Foster’s . Deze positie zal binnenkort worden verkocht nu er een akkoord is over de overname. Op basis van een prijs van AU$ 5,5325 is het verwachte rendement op deze transactie 22%.

Nieuws

Machines Besi simpelweg gewild

Vooruitzichten voor Duivense toeleverancier goed.

24 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt outlook na sterk kwartaal

Onderneming overtreft verwachtingen ruimschoots in eerste kwartaal.

26 minuten geleden - Lees verder

3M verhoogt outlook 2017

Maker Post-it zag omzet oplopen.

35 minuten geleden - Lees verder

AkzoNobel legt verzoek Elliott naast zich neer

Onderneming blijft achter voorzitter Burgmans staan.

43 minuten geleden - Lees verder

Coca-Cola boekt lager resultaat

Ook omzet gedaald.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.