Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euro overleeft 2012

Euro overleeft 2012
10 jan 2012 om 13:24

De euro haalt 2013. Dit menen analisten van Goldman Sachs. Maar dan moet Europese politici wel vier kwesties regelen. Allereerst moet Duitsland bereid zijn collectivisering van de schulden van de landen in de eurozone te accepteren. Daarnaast moeten de Fransen bereid zijn een deel van hun fiscale soevereiniteit af te staan. Verder zullen Italië en Spanje hun hervormingsplannen moeten uitvoeren en tot slot moet worden voorkomen dat een land uit de eurozone stapt, ook als dit een klein land is.

De analisten van Goldman voorzien voor de eurozone een verslechtering van de groei in het eerste kwartaal van dit jaar. Daarbij zullen de spanningen [op de obligatiemarkten] in de eerste helft van het jaar verder toenemen. Alleen als politici de juiste maatregelen nemen dan overleeft de euro.

Goldman Sachs voorziet voor 2012 een economische krimp van 0,8 procent, maar in 2013 slaat dit om in een groei van 0,7 procent. Duitsland zal als enige grote economie niet in en recessie belanden, meent Goldman, hoewel de groei met 0,1 in 2012 uiterst miniem is. De inflatie neemt in de komende twee jaar beduidend af en de begrotingstekorten idem.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.