Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lichte omzetstijging Rood Microtec in 2011

Lichte omzetstijging Rood Microtec in 2011
10 jan 2012 om 07:25

Rood Microtec heeft voor 2011 een voorlopige omzet van 15,72 miljoen euro bekend gemaakt. Dit is een stijging van 1 procent ten opzichte van 2010. De omzetstijging is daarmee in lijn met de omzetstijging in de mondiale semiconductorindustrie van 0,8 procent. Ondanks de omzetstijging in het afgelopen jaar, was de tweede helft van 2011 een tegenvaller. Met een omzet van 7,08 miljoen euro lag deze maar liefst 14 procent lager dan in de tweede helft van 2010.

"De markt was in 2011 grillig en moeilijk voorspelbaar, sterk beïnvloed door de economische ontwikkelingen. Dat veroorzaakte onzekerheid en terughoudendheid van onze klanten." Zo duidt Rood het afgelopen jaar. CEO Philip Nijenhuis was vooral teleurgesteld in de prestaties over de tweede jaarhelft. "De constante toename van aanvragen bewijst dat wij worden gezien als een goede partij. Mede dankzij diverse herstructureringen zijn wij in staat de markt maximaal te bedienen. Het engineerings tekort in onze markt is significant, maar we zijn goed op weg dat geheel op te lossen."

Vooruitzichten

Voor 2012 heeft Rood een sterker groei dan de wereldmarkt te realiseren, welke wordt geschat op 2,6 procent. Ondanks een toename van het aantal aanvragen, doet Rood geen concrete uitspraken. De macro-economische ontwikkelingen manen volgens de onderneming tot voorzichtigheid.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.