Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philips een grote domper

Philips een grote domper
10 jan 2012 om 14:08

Philips denkt dat de omzet in het vierde kwartaal met ,,een midden-enkelcijferig percentage” is gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijfsresultaat (ebita) komt uit op ongeveer 500 miljoen euro, tegen 913 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2010. De tegenvaller wordt toegeschreven aan de moeilijke marktomstandigheden, maar daar kan tegenin worden gebracht dat de onderneming niet op tijd de bakens heeft verzet. Integendeel. Het concern houdt vast aan oude doelstellingen. Topman Frans van Houten van Philips blijft verwachten dat volgend jaar een omzetgroei mogelijk is van tussen de 4% en 6%.

 

En analisten dromen mee over betere tijden. Marcel Achterberg, analist bij Petercam, vindt de prognose voor 2013 belangrijker dan de resultaten. Een domper is de tegenvallende groei van Healtcare, waar de omzet het laatste kwartaal met 5% daalde. Het is nog maar de vraag, waar geen antwoord op wordt gegeven, wanneer de bodem is bereikt.

 

In ieder geval geldt dat niet voor de koers van het aandeel. Terecht daalde de koers sterk na de winstwaarschuwing en kwam terecht op 14,96 euro. Op korte termijn mag een kleine stijging worden verwacht, maar op basis van de maandgrafiek is de bodem nog lang niet in zicht. De ondergrens van de bandbreedte ligt in deze grafiek op 11,50 euro, zodat na redelijke koersstijgingen (gedekte) calls kunnen worden geschreven.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.