Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: goede vooruitgang bij Aegon

Beursblik: goede vooruitgang bij Aegon
11 jan 2012 om 10:57

Aegon is goed op weg naar een winstgevend model. Dit stellen analisten na een diner met CEO Alex Wynaendts. "Aegon zit middenin een turnaround naar een duurzaam en winstgevend business model." In de praktijk verwacht Lemer Salah van SNS Securities maatregelen van de kant van Aegon om zijn positie in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland te versterken. Vooral in Nederland rekent Salah op een actieve houding, onder meer met de ‘bank van morgen’. Risicovolle avonturen zal Aegon volgens Wynaendts niet aangaan. Salah begrijpt de keuze voor een solide kapitaalpositie ten opzichte van een riscivolle nieuw initiatief.

 

Dankzij de verbeterde kapitaalpositie is Albert Ploegh van ING overtuigd dat het neerwaarts risico bij Aegon beperkt is. Wel blijft de lage rente in Amerika Aegon in 2012 parten spelen, stellen beide analisten.

 

Albert Ploegh zag de positieve outlook voor Aegon bevestigd tijdens een diner met de CEO van Aegon. De doelstellingen voor 2012 worden volgens de analist gehaald. Voor de eerste helft van 2012 rekent Salah bij Aegon op een focus op interne zaken en het behoud van de kapitaalpositie. Daarbij zullen de resultaten over het vierde kwartaal beter zijn dan die over het derde kwartaal.

 

Aegon herhaalde tot slot haar dividendbeleid. Ploegh rekent voor 2011 op een slotdividend van 0,10 euro per aandeel. Voor 2012 verwacht de analist een verdubbeling tot 0,21 euro.

 

SNS Securities heeft een Koopadvies op Aegon met een koersdoel van 4,50 euro. ING heeft een Koopadvies op het fonds met een koersdoel van 4,00 euro. Aegon noteert woensdag 0,7 procent hoger op 3,30 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.