Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak dieper in het rood op eurozone zorgen

Beursupdate: Damrak dieper in het rood op eurozone zorgen
11 jan 2012 om 13:16

Het Damrak is aan het begin van de middaghandel dieper in het rood gezakt na negatieve berichtgeving over de eurozone crisis. Als gevolg van het nieuws stijgen Duitse staatsleningen en moet de euro fors terrein prijs geven ten opzichte van de dollar.

 

Een hooggeplaatste medewerker van kredietoordelaar Fitch zei tegenover Reuters dat de ECB meer moet doen om een catastrofaal uiteenvallen van de eurozone zien te voorkomen. Daarbij zou de centrale bank de steunaankopen van met name Italiaanse staatsleningen moeten opschroeven.

 

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble wees gemeenschappelijke Europese obligaties van de hand zo lang er in de eurozone geen sprake is van toezicht op gecoördineerd economisch beleid, schreef de Stuttgarter Zeitung.

 

“Je weet eigenlijk wel dat ze [eurobonds] niet willen. Dan moeten ze hun veilige haven status weggeven,” zegt Barry van der Laan, hoofd IG Market Nederland.

 

Duitsland zag vanochtend bij succesvolle veiling van obligaties met een looptijd van 5-jaar en een coupon van 1,25 procent het rendement zakken naar 0,9 procent. Het rendement op 10-jaars Duitse staatsobligaties zakt van 1,89 naar 1,85 procent. Spaanse en Italiaanse 10-jaars staatsobligaties weten een deel van de winsten vast te houden.

 

De AEX daalt 1,3 procent naar 311,42 punten. AkzoNobel (-4,6%), SBM Offshore (-4,2%), Unilever (-3,1%) en Shell (-2,8%) leiden de verliezers. Van der Laan relativeert de oplopende verliezen door te stellen dat de AEX nog steeds in de bandbreedte zit van 309-317 punten. Op sterker negatief of positief nieuws kan de index opwaarts dan wel neerwaarts uitbreken, stelt de marktkenner.

 

In de ochtendhandel waren beurzen afwachtend voorafgaand aan obligatieveilingen van Spanje en Italië morgen en overmorgen en het ECB-rentebesluit donderdag om 13:45.

 

Bij de individuele aandelen ziet ING de winst afbrokkelen naar 3,0 na een positief analistenrapport van Morgan Stanley. TomTom stijgt 4,7 procent na een adviesverhoging van Hold naar Buy door SNS Securities.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.