Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent licht lager

Damrak opent licht lager
11 jan 2012 om 08:20

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting licht lager na de forse winsten op dinsdag. Met de belangrijkste agendapunten later deze week – Spaanse en Italiaanse geld- en kapitaalmarktveilingen op donderdag en vrijdag en het ECB-rentebesluit morgen – nemen beleggers een afwachtende houding aan.

 

AEX futures dalen 0,2 procent. De index sloot gisteren 1,2 procent hoger op 315,50 punten. Philips (-4,7%) beperkte de winst van de index vanwege een winstwaarschuwing door het concern. De euro/dollar stijgt van 1,273 naar 1,278.

 

Het belangrijkste agendapunt vandaag is het bezoek van de Italiaanse premier Mario Monti aan bondskanselier Angela Merkel in Berlijn. De ontmoeting zal in het teken staan van de eurozone crisis. Beleggers kijken daarnaast uit naar de voorlopige Duitse groeicijfers over 2011, die om 09:00 bekend worden gemaakt. Economen gepolst door Bloomberg rekenen op een stijging van het BBP van 3,0 procent.

 

In nieuws rond Griekenland, het eerste slachtoffer van de crisis, meldde Reuters dat begin volgende week een akkoord kan worden gesloten over de herstructurering van de schulden van het land. Merkel maakte maandag duidelijk dat een deal met de obligatiehouders over een haircut een voorwaarde is voor de betaling van noodkredieten door het IMF en andere eurolanden aan Griekenland

 

Beurzen Azië overwegend hoger

Aziatische beurzen reageerden kalm op de winsten gisteren in Europa en op Wall Street, waar de S&P 500 het hoogste niveau sinds juli bereikte. In Tokio steeg de Nikkei 0,3 procent naar 8.447,88 punten. In China noteert de Hang Seng een uur voor sluit 0,4 procent hoger. Shanghai, dat dinsdag forse hoger sloot op hoop op nieuwe stimuleringsmaatregelen door Beijing, eindigde 0,4 procent lager op 2.276,05 punten.

 

TomTom op Buy

Op het bedrijvenfront verhoogden analisten van SNS Securities hun advies voor TomTom van Hold naar Buy en het koersdoel van 4 naar 5,25 euro. De analisten zijn positiever over TomToms automotive activiteiten, die in 2014 een omzet kunnen boeken van 350 miljoen euro bij een gezonde EBIT-marge van meer dan 10 procent. De analisten wijzen daarnaast op sterke groei bij Business Solutions en kostenbesparingen, waardoor de EBIT in 2011 zal uitbodemen.

 

Verwachtingen

– Duitsland BBP 2011 3,0% (Bloomberg) vorig 3,6%

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.