Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitsland wil kapitaal eurozone crisisfonds sneller volstorten

Duitsland wil kapitaal eurozone crisisfonds sneller volstorten
11 jan 2012 om 16:18

Duitsland is bereid sneller meer kapitaal in het permanente crisismechanisme ESM te storten, melden nieuwsmedia op basis van uitspraken van bondskanselier Angela Merkel tijdens een persconferentie met premier Mario Monti in Berlijn.

 

“Duitsland zou mogelijk bereid zijn – als andere hetzelfde doen – om direct wat meer kapitaal in het ESM te storten, zei Merkel.

 

Het ESM wordt een jaar eerder dan gepland in juli 2012 actief. Duitsland levert met 27,1 procent de grootste bijdrage aan het kapitaal van 80 miljard euro van het ESM, dat een capaciteit heeft van 500 miljard euro. Merkels uitspraken betekenen niet dat Duitsland een grotere bijdrage wil leveren. De bondskanselier opperde alleen dat het kapitaal sneller zou moeten worden volgestort.
 

Merkel zei verder dat er goede vooruitgang is geboekt over de strengere Europese begrotingsregels en dat er tijdens de EU-top van 30 januari een akkoord kan klaar zijn. De bondskanselier herhaalde dat een akkoord met schuldeisers over verliezen op Griekse staatsobligaties essentieel is voor meer noodgeld voor Athene.

 

Financiële taks

Monti zei het plan voor een belasting op financiële transacties te steunen. In tegenstelling tot Berlijn en Parijs ziet Monti graag dat de heffing geld voor alle 27 EU-landen – waaronder het dwarsliggende Verenigd Koninkrijk – en niet alleen voor de 17 eurolanden.

 

In lijn met uitspraken van Merkel en president Nicolas Sarkozy zei Monti dat Europa groei moet stimuleren door middel van structurele economische hervormingen. De premier zei te hopen dat voordat de beleidsmaatregelen zich vertalen naar meer groei, financiële markten al lagere rentes voor Italië inprijzen. Europa kan daarbij er voor zorgen dat het “goede beleid vertaald wordt naar lagere rentestanden,” aldus de premier.

 

De Italiaanse 10-jaars rente schommelt vandaag licht rond de 7,0 procent na een slot van 7,12 procent op dinsdag.
 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.