Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

‘Iran niet oorzaak hoge olieprijs’

‘Iran niet oorzaak hoge olieprijs’
11 jan 2012 om 15:58

De stijgende olieprijs is niet te danken aan de kwestie Iran. Dit constateren analisten van Goldman Sachs. De analisten menen dat de stijging vooral te danken is aan de verbeterde economische vooruitzichten. Als de markt echt rekende op een abrupt tekort aan olie door de problemen in Iran dan zou dit volgens Goldman Sachs tot meer volatiliteit hebben moeten leiden en een scherpe(re) prijsstijging.

 

Goldman Sachs ziet de macro-economische berichtgeving uit China en de Verenigde Staten positief verrassen. Ook neemt de Europese Centrale Banken volgens de analisten van de Amerikaanse bank de juiste maatregelen om een uiteenvallen van de eurozone te voorkomen.

 

De prijzen worden op dit moment gedrukt door de hoge productie -de hoogste in dertig jaar- in Saoedi-Arabië. Mocht het tot een embargo van Iraanse olie komen dan moet Saoedi-Arabië dit opvangen, waarbij China naar verwachting de invoer van Iraanse olie opschroeft.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.