Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Italiës meest winstgevende bedrijfstak – maffiabanken

Italiës meest winstgevende bedrijfstak – maffiabanken
11 jan 2012 om 17:00

De maffia heeft sterk geprofiteerd van de door de crisis verzwakte Italiaanse economie en is nu de grootste ‘bank’ in het land. De uiterst lucratieve woekerpraktijken van de georganiseerde misdaad gaan ten koste van duizenden kleine ondernemingen, meldt Reuters op basis van een rapport van anti-maffia organisatie SOS Impresa.

 

Volgens het rapport bedraagt de omzet van de “Maffia NV” uit de woekerpraktijken jaarlijks 140 miljard euro en komt de brutowinst uit op niet minder dan 100 miljard euro – 7 procent van het BBP. De maffia beschikt daarnaast over 65 miljard euro aan liquiditeiten

 

In het rapport valt te lezen dat de maffia steeds verfijnder optreedt. Woekeraars zijn niet langer straatcriminelen maar goedgeplaatste misdadigers die de medewerking genieten van professionals met een hoge functie in de bovenwereld.

 

Slachtoffers zijn vaak in problemen verkerende winkeliers of kleine ondernemers van middelbare leeftijd die moeite zouden hebben een baan te vinden en alles doen om een faillissement te voorkomen.

 

200.000 ondernemingen zijn jaarlijks slachtoffer van de maffia. Per dag hebben bedrijven te maken met 1.300 misdaden, zo wordt berekend in het rapport.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.