Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

“Ongezonde correlatie” tussen wolkenkrabbers en financiële crises

“Ongezonde correlatie” tussen wolkenkrabbers en financiële crises
11 jan 2012 om 16:05

Steeds hogere wolkenkrabbers en financiële crises: volgens economen van Barclays bestaat er een “ongezonde correlatie” tussen de twee.

 

De economen stellen dat de bouw van de hoogste gebouwen ter wereld vaak plaats vindt op de achtergrond van een hausse in de bouw van wolkenkrabbers en “een weerspiegeling is van een wijdverbreide misallocatie van kapitaal en een op handen zijnde economische correctie,” zo quote BBC News het rapport van Barclays.

 

Voorbeelden zijn de bouw van de Empire State Building, waarvan de werkzaamheden een aantal maanden begonnen na de Wall Street crash van oktober 1929, en de Burj Khalifa, die af was op het moment dat de economie in Dubai onderuit was gegaan. ’s Werelds eerste wolkenkrabber, de Equitable Life in New York, werd voltooid in het crisisjaar 1873.

 

China is momenteel de grootste bouwer van wolkenkrabbers, zo benadrukken de economen. India heeft 14 wolkenkrabbers in aanbouw.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.