Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street maakt pas op de plaats

Wall Street maakt pas op de plaats
11 jan 2012 om 22:31

Wall Street is woensdag vrijwel onveranderd gesloten na een meevallend rapport over de Amerikaanse economie, maar aanhoudende zorgen om Europa. Dinsdag zocht de beurs van New York nog de hoogste standen in maanden op.

 

De economische omstandigheden in Amerika zijn recent verbeterd. Dit blijkt uit het Beige Book dat de Federal Reserve woensdag bekend maakte. De economische activiteit nam eind 2011 "bescheiden tot gematigd" toe. De laatste weken van 2011 blijken de beste van het afgelopen jaar gerekend sinds de lente, toen de economie dreigde in recessie te raken.

 

De zorgen om Europa hielden aan. Fitch waarschuwde dat de Europese Centrale Bank de steunaankopen van met name Italiaanse staatsleningen moet opschroeven om een “catastrofaal” uiteenvallen van de eurozone te voorkomen. Merkel zei later in Berlijn tijdens een persconferentie met premier Mario Monti dat Duitsland mogelijk sneller de slagkracht van het permanente crisismechanisme ESM wil vergroten.

 

Agenda

Voor donderdag is de beursagenda goed gevuld. In Europa zijn de ogen gericht op veilingen van staatsobligaties in Spanje en Italie en het rentebesluit van de ECB. Uit Amerika komen de wekelijkse steunaanvragen, de detailhandelsverkopen en de bedrijfsvoorraden.

 

De dag begint evenwel met de inflatie ontwikkeling in China. Een afname van de inflatie maakt dat Shanghai de teugels wat kan laten vieren waardoor banken voldoende kredieten kunnen blijven verstrekken en daarmee de economische groei stimuleren.

 

Slotstanden

De Dow Jones Index eindigde 0,1 procent lager op 12.449,45 punten. De S&P500 sloot miniem hoger op 1.292,48 punten. De Nasdaq tot slot dikte 0,3 procent aan op 2.710,76 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.