Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent lager

Wall Street opent lager
11 jan 2012 om 15:00

Wall Street beweegt richting een lagere opening. Het systeem van IG Markets voorziet een openingsverlies voor de Dow Jones Index van circa 30 punten. Wederom is het Europa die het sentiment op de beursvloer in New York bepaalt.

 

Een hooggeplaatste medewerker van kredietoordelaar Fitch zei tegenover Reuters dat de ECB meer moet doen om een catastrofaal uiteenvallen van de eurozone zien te voorkomen. Daarbij zou de centrale bank de steunaankopen van met name Italiaanse staatsleningen moeten opschroeven. De euro zakte vervolgens weg ten opzichte van de dollar en Europese beurzen noteren lager. Een licht herstel was zichtbaar nadat bondskanselier Merkel bereid lijkt meer financiele slagkracht vrij te maken voor het Europese stabiliteitsfonds.

 

Donderdag en vrijdag veilen respectievelijk Spanje en Italië staatsobligaties. De Duitse obligatieveiling leverde woensdag een positieve respons op. Voor morgen staat eveneens het rentebesluit door de ECB gepland.

 

De agenda voor woensdag is relatief leeg. Om half vijf staan de wekelijkse olievoorraden geagendeerd en om acht uur het Beige Book van de Federal Reserve. Beleggers hopen hierin te lezen dat het voorzichtige herstel van de Amerikaanse economie doorzet.

 

Slotstanden

Dow Jones-index won 0,6 procent tot 12.462,47 punten. Binnen de Dow behoorden de financials tot de sterkste stijgers. Bank of America schoot omhoog met 5,7 procent en JPMorgan schreef 2,1 procent koerswinst bij. De S&P 500 steeg 0,9 procent en vlagde af op 1.292,08 punten. De Nasdaq eindigde op 2.702,50 punten, een winst van 1,0 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.