Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dalende trend woningmarkt zet door

Dalende trend woningmarkt zet door
12 jan 2012 om 11:55

De prijzen voor huizen in Nederland zijn afgelopen jaar gedaald. De gemiddelde verkoopprijs is in 2011 met 4,1 procent gedaald, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. In het vierde kwartaal bedroeg de prijsdaling 1,7 procent.

 

Niet alleen de prijs, maar ook het volume ligt onder vuur. In het afgelopen jaar werden 118.000 huizen verkocht, een daling van 7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het vierde kwartaal kende zelfs een teruggang van 13 procent aan verkochte woningen. Het afgelopen kwartaal werden er 22.202 woningen verkocht.

 

“Dat het aantal transacties niet nog lager is uitgevallen, heeft ook te maken met de Kabinetsmaatregel om de overdrachtsbelasting een jaar lang te verlagen. Dat hebben kopers vooral in het derde kwartaal aangegrepen om een woning te kopen, en dat doen ze eigenlijk nog steeds", aldus Ger Hukker voorzitter van NVM.

 

De onzekerheid onder huizenkopers wordt gevoed door de schuldencrisis, de problemen in Griekenland en andere Zuid-Europese landen, aldus Hukker. De problemen hebben geleid tot een economische stagnatie in Nederland waardoor de consument de beslissing om een huis te kopen uitstelt, voegt Hukker toe.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.