Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wegener voorziet lager resultaat voor 2011

Wegener voorziet lager resultaat voor 2011
12 jan 2012 om 08:15

Wegener voorziet een gering lager bedrijfsresultaat over 2011. Dit maakte de uitgever voorafgaand aan de jaarrapportage op 14 maart bekend. Wegener schat dat het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten uitkomt op 60 miljoen euro, tegen 62 miljoen euro in 2010. De daling van het bedrijfsresultaat valt samen met een omzetdaling van 3 procent, vooral te danken aan een tegenvallende advertentieverkoop. Wegener schat deze daling van advertentieinkomsten op bijna 10 procent. De daling is het gevolg van de slechte economische marktomstandigheden en werd versterkt door de keuze van adverteerders voor andere mediumtypen zoals internet, aldus de uitgever.

 

Ultimo 2011 bedraagt de nettoschuld circa 65 miljoen euro, wat 23 miljoen euro minder is dan ultimo 2010 het geval was.

 

Vooruitzichten

Wegener rekent op een aanhoudende druk op de economische omstandigheden in 2012. Dit heeft impact op de advertentieomzet, welke verder zal dalen. Aangezien een stijgende omzet uit digitale producten de daling van de advertentieinkomsten niet kan compenseren. Wegener moet daarom naar een organisatiemodel met een substantieel lager kostenniveau en een structurele verlaging van het werknemersbestand. Hoe dit uitpakt wordt op een later tijdstip door Wegener onthuld. Het in 2011 ingezette transformatieproces naar een nieuwe organisatie vormt een eerste aanzet.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.