Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX opent hoger

AEX opent hoger
13 jan 2012 om 08:45

De AEX opent vrijdag tot 2 punten hoger na hogere koersen op de Amerikaanse en Aziatische beurzen. Wederom zijn de ogen van beleggers gericht op Europa, waar Italie opnieuw de kapitaalmarkt betreedt. Verder kwamen donderdag nabeurs Air France-KLM en Fugro met cijfers en meldde ING vanochtend voorbeurs de plannen voor de komende jaren.


ING heeft doelstellingen afgegeven voor haar Tier 1 ratio en rendement.

ING moet een sterke Europese bank worden. Door de aanhoudende crisis zal het terugbetalen van de ontvangen staatssteun mogelijk nog twee jaar tijd in beslag nemen. Dit maakte de bank voorafgaand aan de start van de tweede dag van de beleggersbijeenkomst bekend. Verder meldde ING zijn doelstellingen voor de Tier 1 ratio en het te behalen rendement voor de komende jaren.


Air France- KLM kondigt nieuwe maatregelen aan

Donderdag nabeurs kwam Air France- KLM herstructureringsmaatregelen bekend. In de komende drie jaar wil de luchtvaartmaatschappij de schulden met 2 miljard euro terugbrengen. Per direct start Air France-KLM het terugbrengen van de kosten met 1 miljard euro. Onder meer de investeringsplannen van Air France-KLM gaan op de schop en ook het personeel moet offers brengen.


Fugro blijft bij outlook 2011

Fugro toonde zich donderdag nabeurs optimistisch. De bodemonderzoeker heeft naar eigen verwachting de doelstellingen voor 2011 met succes gehaald. Voor 2012 is Fugro positief, ondanks het onzekere economische klimaat. Ondanks een turbulent jaar verwacht Fugro de verwachtingen voor 2011 te hebben waargemaakt. Dit betekent een omzet van circa 2,5 miljard euro en een nettowinst van 260 miljoen euro. Bovenop deze winst komt nog eens 6 miljoen euro uit de waardering van de deelneming in EMGS. De omzetgroei is zowel autonoom als door overnames gedragen. Afgelopen jaar nam Fugro voor circa 245 miljoen euro aan activiteiten over.

Slotstanden

De beurs in Tokio sloot vrijdag  met 1,4 procent hoger op 8.500,02. De beurs in Hong Kong sloot 0,3 procent hoger op19158,75 punten. De Dow Jones Index eindigde 0,2 procent hoger op 12.471.02 punten. De S&P 500 sloot 0,2 procent hoger op 1.295,50 punten. De Nasdaq tot slot dikte 0,5 procent aan op 2.724.70 punten.

Wall Street sloot donderdag hoger na succesvolle plaatsingen van Spaanse en Italiaanse staatsobligaties waardoor de onzekerheid over Europa licht afnam. Tegenvallende macrocijfers en een winstwaarschuwing van olieconcern Chevron voor het vierde kwartaal zorgden voor een rem op de koerswinsten. Detailhandelsverkopen stegen minder dan verwacht en de wekelijkse steunaanvragen lieten een onverwacht sterke toename zien. Het is de vierde achtereenvolgende dag met koerswinsten op Wall Street.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.