Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING neemt twee jaar voor terugbetalen staatssteun

ING neemt twee jaar voor terugbetalen staatssteun
13 jan 2012 om 08:33

ING moet een sterke Europese bank worden. Door de aanhoudende crisis zal het terugbetalen van de ontvangen staatssteun mogelijk nog twee jaar tijd in beslag nemen. Dit maakte de bank voorafgaand aan de start van de tweede dag van de beleggersbijeenkomst bekend. Verder meldde ING zijn doelstellingen voor de core Tier 1 ratio en het te behalen rendement voor de komende jaren.

In de komende twee jaar zal ING de Nederlandse Staat de ontvangen staatssteun terugbetalen. Nadat de staatssteun is afgelost, zal ING weer over gaan tot het betalen van dividend. Naast terugbetaling van de 3 miljard euro aan de staat, wil ING aan het einde van 2013 over een core Tier 1 ratio van 10 procent beschikken onder Basel III. De nieuwe eisen aan banken heeft een impact van 80 basispunten op de core Tier 1 ratio van ING. Vanaf 2013 streeft ING naar een minimum core Tier 1 ratio van 10 procent.

In 2015 wil ING een return on equity realiseren van 10 tot 13 procent, onder Basel III. De cost -income ratio moet in 2015 tussen de 50 tot 53 procent uitkomen. Jaarlijks wil ING vanaf 2015 300 miljoen euro besparen op zijn inkoop, maar dit is niet voldoende om op de genoemde 50 procent cost income ratio uit te komen. Aanvullende maatregelen als efficiënter werken en snijden in de IT uitgaven zijn noodzakelijk, aldus de bank.

Ten aanzien van de blootstelling aan de zwakke eurolanden, meldt ING dat in het vierde kwartaal wederom voor 1,2 miljard euro aan staatspapier is verkocht. In totaal heeft ING in 2011 voor 4 miljard euro aan dergelijk papier verkocht waardoor de bank nu nog over circa 2 miljard euro aan staatspapier van Zuid-Europese landen beschikt.

Donderdag meldde ING al naar een andere oplossing te zoeken voor haar Aziatische verzekerings- en investment management activiteiten. Aanvankelijk wilde ING deze samen met de Europese activiteiten op dit vlak via een beursgang afstoten. De beursgang voor de Amerikaanse verzekerings- en investment management activiteiten blijven onveranderd.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.