Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overleg Griekenland en schuldeisers loopt vast

Overleg Griekenland en schuldeisers loopt vast
13 jan 2012 om 18:55

Overleg tussen Griekenland en haar schuldeisers over verliezen op Griekse staatsobligaties is vastgelopen en vervolg overleg gaat naar verwachting volgende week van start, melden nieuwsmedia. Een akkoord is essentieel om een default te voorkomen

 

“We hervatten waarschijnlijk het overleg komende woensdag,” zei de Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos.

 

Als onderdeel van het EU-akkoord en de tweede bailout van 130 miljard euro van 26 oktober moeten houders van Griekse staatsschulden een verlies nemen van 50 procent op de nominale waarde van hun obligaties. Dat houdt in dat obligatiehouders oude Griekse schulden inruilen voor nieuwe schulden met een lagere waarden. Volgens ingewijden is het overleg onder andere vastgelopen op de coupon van de nieuwe schulden.

 

Het akkoord met de private houders van Griekse schulden moet er voor zorgen dat de Griekse staatsschuld daalt van zo’n 160 procent van het BBP naar 120 procent in 2020, twee keer de Europese limiet van 60 procent. Het IMF en de ECB, de grootste houders van Griekse schulden, blijven buiten het akkoord.

 

Bondskanselier Angela Merkel maakte deze week duidelijk dat Griekenland pas bailout geld krijgt als het land een akkoord met obligatiehouders weet te bereiken over de verliezen. Griekenland heeft het geld voor 20 maart nodig om een aflossing van 14,5 miljard euro te voldoen en een bankroet te voorkomen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.