Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Standard & Poor’s verlaagt ratings Frankrijk en Oostenrijk`

`Standard & Poor’s verlaagt ratings Frankrijk en Oostenrijk`
13 jan 2012 om 17:13

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s gaat de AAA-ratings van Frankrijk en Oostenrijk met een trede verlagen, schrijft de FT op basis van een anonieme functionaris.

 

Standard & Poor’s nam begin december de ratings van 15 eurolanden, waaronder AAA-landen Nederland en Duitsland, onder herziening vanwege de verheviging van de crisis. “Systeemstress in de eurozone is de afgelopen weken gestegen en heeft niveaus bereikt dat een onderzoek naar alle eurozone nationale ratings noodzakelijk is,” stelde de kredietbeoordelaar.

 

Standard & Poor’s handhaaft naar verluidt de AAA-ratings van Duitsland, Finland en Nederland. Het is onduidelijk in hoeverre de kredietbeoordelaars de ratings van de andere 10 eurolanden verlaagt.

 

De grote vraag is nu wat er gaat gebeuren met de AAA-rating van het Europese noodfonds EFSF. Dat fonds leunt op de AAA-rating van Frankrijk.

 

Bloomberg TV meldt dat om negen uur vanavond het rapport van Standard & Poor’s naar buiten komt.

 

Op de obligatiemarkt stijgen de rendementen op onder meer lange Franse, Oostenrijkse, Italiaanse, Spaanse en Belgische staatsobligaties. Beleggers zoeken juist een veilige haven in de staatsobligaties van Nederland en Duitsland. Daarbij is volgens marktgeruchten de ECB actief met steunaankopen van Italiaanse en Spaanse staatsobligaties.

 

Op intradaybasis stijgt de Franse 10-jaars marktrente van 2,99 naar 3,10 procent. Het rendement op het Spaanse 10-jaars equivalent stijgt van 5,08 naar 5,22 procent. De Duitse 10-jaars rente daalt van 1,88 naar 1,77 procent.

 

De euro/dollar moet fors terrein prijs geven en keldert van 1,288 naar 1,262, het laagste niveau sinds het najaar van 2010. Op het Damrak heeft de AEX de verliezen op de Standard & Poor’s berichtgeving echter grotendeels weggepoetst. De index zakt 0,6 procent naar 308,48 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.