Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: Fugro fors hersteld, winst nemen optie

TA: Fugro fors hersteld, winst nemen optie
13 jan 2012 om 11:15

Bodemonderzoeker Fugro heeft donderdag bekend gemaakt dat het naar eigen verwachting de doelstellingen voor 2011 met succes heeft gehaald. Dit betekent een omzet van circa 2,5 miljard euro en een nettowinst van 260 miljoen euro, plus een extra 6 miljoen uit de deelneming in EMGS. Voor 2012 is de bodemonderzoeker positief, ondanks het onzekere economische klimaat. De olieprijs blijft volgens de bodemonderzoeker op een relatief vrij stabiel niveau tussen de 90 en 100 dollar per vat, wat zorgt voor 600 miljard euro aan investeringen in de olie- en gas industrie in 2012.

 

Technisch: het afgelopen jaar is Fugro een stuk volatieler verhandeld dan de AEX. De schuldencrisis en het sentiment dat tussen hoop en vrees beweegt, lijkt van Fugro soms een dobbelfonds te maken. In de periode tussen april en oktober 2011 verloor Fugro 45 procent van haar waarde en zakte van 62 euro naar 34 euro. De underperformance ten opzichte van de AEX index was significant. Sindsdien is de koers fors hersteld en heeft zij precies de helft van het verlies ten opzichte van de hoogste stand goed gemaakt, een herstel van 34 euro naar 48 euro. De underperformance ten opzichte van de AEX is daarmee grotendeels ingelopen. Een herstel van 50 procent vanaf de bodem is een punt waarop voorzichtige beleggers kunnen overwegen afstand te nemen van hun stukken.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.