Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Duitse garantie voor EFSF volstaat`

`Duitse garantie voor EFSF volstaat`
16 jan 2012 om 11:43

De Duitse garantie van 211 miljard euro voor het noodfonds EFSF volstaat, zo schrijft Reuters op basis van uitspraken van minister van Financiën Wolfgang Schäuble tegenover radiozender Deutschlandfunk. “Om de taken van het EFSF in de komende maanden uit te kunnen voeren is de garantie aan het EFSF ruim voldoende”, zo citeerde Reuters minister Schäuble. De uitspraken van de minister volgden op de verlaging van de kredietwaardigheid van 9 Europese landen door Standard & Poor’s.

 

Standard & Poor’s verlaagde de rating van Frankrijk, Italië en 7 andere Europese landen. Nederland en Duitsland behielden hun AAA-rating. De kredietwaardigheid voor Italië, Spanje, Portugal en Cyprus werd met 2 treden neerwaarts bijgesteld. Voor Portugal resulteert dit in een BBB-rating ofwel junkstatus. De rating voor Frankrijk, Oostenrijk, Malta, Slowakije en Slovenië werd met één trede verlaagd. Naast Nederland en Duitsland, zijn Finland en Luxemburg de enige Europese landen met een AAA-status.

 

De Amerikaanse kredietbeoordelaar gaf als verklaring voor de downgrade dat de recent genomen maatregelen van politici hoogstwaarschijnlijk onvoldoende zijn om de schuldencrisis op te kunnen lossen. Als gevolg van de afwaarderingen komt ook de kredietwaardigheid van het Europese noodfonds EFSF in het geding.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.