Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Griekse staatsschuld onhoudbaar

Griekse staatsschuld onhoudbaar
16 jan 2012 om 08:37

Vertegenwoordigers van banken onderhandelen met Griekenland over een afwaardering van de schuld met 50 procent. Ondertussen wordt duidelijk dat de financiële positie van Griekenland blijft verslechteren en de Griekse staatsschuld circa 20 miljard hoger uitkomt dan verwacht. Dit zeggen bronnen rondom het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie, zo meldt het Financiële Dagblad maandag.

Als onderdeel van het EU-akkoord en de tweede bailout van 130 miljard euro van 26 oktober moeten houders van Griekse staatsschulden een verlies nemen van 50 procent op de nominale waarde van hun obligaties. Dat houdt in dat obligatiehouders oude Griekse schulden inruilen voor nieuwe schulden met een lagere waarden.

Het akkoord met de private houders van Griekse schulden moet er voor zorgen dat de Griekse staatsschuld daalt van zo’n 160 procent van het BBP naar 120 procent in 2020, twee keer de Europese limiet van 60 procent. Het IMF en de ECB, de grootste houders van Griekse schulden, blijven buiten het akkoord.

Indien de geruchten over de verslechtering van de Griekse financiën op waarheid berusten zal een akkoord over kwijtschelding van de helft van de Griekse schulden niet meer voldoende zijn om Griekenland van de financiële afgrond te redden.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.