Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kendrion in hoger beroep tegen boete

Kendrion in hoger beroep tegen boete
16 jan 2012 om 08:13

Kendrion heeft hoger beroep aangetekend bij het Hof van Justitie tegen de boete die de Europese Commissie de onderneming heeft opgelegd. Het betreft een boete van 34 miljoen euro, exclusief rente, vanwege een overtreding die voormalig dochterbedrijf Fardem Packaging beging. Kendrion meent dat er een serieuze kans van slagen is voor het hoger beroep en dat de kosten zeer beperkt zijn. Volgens Kendrion heeft Fardem altijd zelfstandig geopereerd en is Kendrion niet betrokken geweest bij verboden afspraken waaraan Fardem schuldig is bevonden.

Het hoger beroep komt niet als een verrassing. Piet Veenema, CEO van Kendrion, liet medio november al weten bijzonder teleurgesteld te zijn in de uitspraak van het Gerecht. "Mede op basis van meerdere juridische opinies waren en zijn wij van mening dat de opgelegde boete buiten alle proporties was. Om die reden zullen wij vrijwel zeker hoger beroep bij het Hof van Justitie instellen.” Ook analist Tom Muller van Theodoor Gilissen noemde de uitspraak van het Gerecht "onverwacht en teleurstellend".

Naast de bestaande voorziening van 2,2 miljoen euro heeft Kendrion besloten een aanvullende voorziening te treffen van 39 miljoen euro. Deze zal zichtbaar zijn in de cijfers over het vierde kwartaal.

De boete heeft geen significante gevolgen voor de operationele activiteiten van Kendrion, aldus de onderneming, en heeft ook geen invloed op het vermogen van het bedrijf om aan de financiele convenanten en verplichtingen te voldoen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.