Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Monti roept om steun Duitsland

Monti roept om steun Duitsland
17 jan 2012 om 07:43

Italië roept andere Europese landen op meer te doen om de rentekosten te verlagen. In een interview met de Financial Times doet premier Mario Monti deze oproep, die volgens Monti ook in het belang van de andere lidstaten is. Monti richt zich vooral op Duitsland, in het bezit van een AAA rating, dat volgens de Italiaan meer dan ieder andere lidstaat heeft geprofiteerd van de euro. Nu Italië forse bezuinigingen doorvoert, meent Monti dat Duitsland de Italianen moet steunen.

Of Monti gehoor vindt in Berlijn is nog maar de vraag. Vooralsnog lijkt bondskanselier Merkel weinig behoefte te voelen voor bijvoorbeeld de uitgifte van eurobonds of het verhogen van de slagkracht van het Europese noodfonds. Een dergelijke constructie betekent zonder meer dat de zwakke eurolanden tegen lagere bedragen kunnen lenen, maar de keerzijde is dat Duitsland meer risico neemt en juist de kosten ziet stijgen.

Italië betaalt op dit moment 6,62 procent rente om voor een periode van 10 jaar te kunnen lenen. Een niveau van boven de 7 procent wordt gezien als onhoudbaar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.