Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger

Wall Street opent hoger
17 jan 2012 om 15:12

Wall Street beweegt richting een hogere opening. Barry van der Laan van IG Markets ziet de Dow Jones zo’n 80 punten hoger openen na opnieuw positieve signalen. Zo meldde Wells Fargo meer winst te hebben gemaakt en staat het vertrouwen onder ondernemers in de regio New York op het hoogste niveau in een jaar tijd. "Allemaal kleine stapjes voorwaarts", meent Van der Laan. Ook Michael Jabroer van Mijnbroker is positief. "Wall Street neemt het estafettestokje van Europa over".

Nadat vorige week de uptrend op Wall Street werd doorbroken is de markt teruggevallen in een zijwaarts patroon, legt Van der Laan uit. "Dit is niet erg, een uptrend wordt namelijk niet automatisch een downtrend." Beleggers zullen volgens Van der Laan nog meer bevestiging zoeken, maar met berichten zoals die van vandaag "zijn we op de goede weg" om de uptrend te herstellen.

Verder wijst Van der Laan op de hogere grondstofprijzen. Olie noteert zelfs zo’n 2 procent hoger. Van der Laan wijt dit aan de meevallende groeicijfers die eerder vandaag uit China kwamen.

Wells Fargo meevaller, Citi stelt teleur

Wells Fargo heeft over het vierde kwartaal een fraaie winstontwikkeling laten zien, hoewel de omzet wel terugliep. Vooral de kredietverstrekking deed het goed, waar de hypotheekactiviteiten stabiel bleven. Beleggers reageren tevreden en zetten het aandeel in de elektronisch handel voorbeurs ruim een procent hoger.

Citigroup stelt teleur met haar cijfers over het vierde kwartaal. Beleggers nemen afscheid en het aandeel handelt flink lager. De jaarwinst ligt evenwel 6 procent hoger dan in 2010 het geval was. CEO Vikram Pandit spreekt van een "solide vooruitgang" in 2011.

Empire State Index ontwikkelt positief

Activiteit in de industrie in de regio New York is in januari toegenomen. Dat meldt de New York Fed. De index voor de huidige markomstandigheden bij industriële bedrijven steeg in januari 5 punten tot 13,5. Ondernemers waren optimistischer pessimistischer over het toekomstige ondernemersklimaat. De index voor toekomstige marktomstandigheden ging omhoog met 9 punten tot 54,9. De New York Fed spreekt van een "hoog optimistisch" sentiment met de index op de hoogste stand sinds januari 2011.

Slotstanden

Wall Street opent dinsdag de handelsweek nadat de beurs maandag dicht bleef in verband met de viering van Martin Luther King Day. Vrijdag sloot Wall Street lager. De Dow Jones index verloor 0,4 procent op 12.422,06 punten waar de breder samengestelde S&P500 een half procent inleverde op 1.289,09 punten. Ook de door tech-fondsen gedomineerde Nasdaq verloor een half procent en eindigde op een stand van 2.710,67 punten

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.