Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: koersdoelverhoging ASML door Theodoor Gilissen

Beursblik: koersdoelverhoging ASML door Theodoor Gilissen
18 jan 2012 om 09:13

Het koersdoel voor ASML is door Theodoor Gilissen verhoogd. Jos Versteeg herhaalde zijn Koopadvies en verhoogde zijn koersdoel voor het fonds van 35 naar 40 euro nadat ASML een recordomzet en -winst over 2011 bekend maakte en een sterke orderinstroom meldde over het vierde kwartaal. De analist is te spreken over de vooruitzichten en meent dat de huidige marktverwachting van een omzet van 4.317 miljoen euro voor 2012 aan de "voorzichtige" kant is.

Kijkend naar de orderinstroom en de omzetverwachting voor de eerste helft van 2012 dan sluit Versteeg niet uit dat dit jaar de recordomzet van 2011 wordt geëvenaard. Daarbij komt nog eens dat ASML in de tweede helft van dit jaar de EUV productieklaar ziet zijn. "Het nieuwe paradepaardje" van ASML waarvoor klanten als Intel en Apple volgens Versteeg in de rij staan. "ASML is de enige die deze machines kan maken en neemt daarmee een unieke positie in."

 

Op een rood Damrak noteert ASML woensdag bijna een procent hoger op net geen 34 euro. Het fonds opende nog meer dan 2 procent hoger, maar moest vervolgens een deel van de koerswinst weer prijsgeven.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.