Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: vooruitzichten ASML beter dan verwacht

Beursblik: vooruitzichten ASML beter dan verwacht
18 jan 2012 om 09:25

ASML heeft verrast met beter dan verwachte cijfers. Dit zegt Victor Bareno van SNS Securities. De analist noemt de resultaten en orderinstroom in het vierde kwartaal "solide". Daarbij is de afgegeven outlook voor de eerste helft van 2011 beduidend beter dan verwacht. Met een orderinstroom van 710 miljoen euro in het vierde kwartaal blijft ASML wel licht achter op de verwachting van Bareno van 733 miljoen euro, maar doet de onderneming het beter dan de geldende consensus van 700 miljoen euro. Voor het eerste kwartaal van 2011 wordt een verdere stijging van de orderinstroom verwacht.

ASML rekent op een omzet van 1,2 miljard euro voor de eerste drie maanden van dit jaar. Dit is beduidend meer dan e 948 miljoen euro waarop Bareno rekende. Ook voor de eerste van het jaar is ASML met 2,4 miljard euro beduidend positiever dan Bareno was met 1,9 miljard euro.

Aangezien de halfgeleiderindustrie een moeilijke periode doorgaat, zijn de prestaties van ASML des te opvallender meent Bareno. Bareno meent evenwel dat de goede prestaties van ASML al in de koers zijn ingeprijsd, reden dat de analist voorzichtigheid betracht. Wel noemt de analist het verhogen van het dividend naar 0,46 euro per aandeel en het ophogen van de inkoop van eigen aandelen een "duidelijk bullish" signaal. ASML staat op Houden bij SNS Securities, het koersdoel is onder herziening genomen.

 

ASML wint woensdag 1,4 procnet op een vrijwel rood Damrak.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.