Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

‘IMF wil oorlogskas uitbreiden met 1 biljoen dollar`

‘IMF wil oorlogskas uitbreiden met 1 biljoen dollar`
18 jan 2012 om 12:12

Het Internationaal Monetair Fonds wil de financiële slagkracht met 1 biljoen dollar vergroten, meldt persbureau Bloomberg woensdag op basis van een anonieme bron bij een G20-land. De extra capaciteit is noodzakelijk om landen te hulp te schieten indien de eurozone crisis zich verdiept.

 

Het IMF spoort Brazilië, Rusland, India, China – de zogenoemde BRIC-landen – Japan en de olie exporterende landen aan  het leeuwendeel van de 1 biljoen dollar te leveren aan de oorlogskas van het IMF. Volgens de bron streeft het IMF naar een overeenkomst op de top van G20-landen van 25 en 26 februari in Mexico City.

 
Momenteel heeft de oorlogskas van het IMF een omvang van 385 miljard dollar. Eurolanden hebben al aangegeven via hun nationale centrale banken 192 miljard dollar – 150 miljard euro – extra te fourneren. Onder meer China, Brazilië en Japan hebben eerder aangegeven niet onwelwillend tegenover een bijdrage te staan mits Europa meer doet om de schuldencrisis op te lossen. Amerika daarentegen maakte eerder al bekend dat het land niet bereid is meer geld aan het fonds te lenen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.