Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kendrion breidt kredietfaciliteit uit

Kendrion breidt kredietfaciliteit uit
18 jan 2012 om 08:13

Kendrion heeft overeenstemming bereikt over de uitbreiding van haar kredietfaciliteit. De onderneming bereikte een akkoord met haar banken Rabobank, ING en Deutsche Bank over een aanvullende kredietfaciliteit van 60 miljoen euro. Het bedrag wordt door Kendrion aangewend voor overnames.

Eind 2011 rondde Kendrion nog de overname van het Amerikaanse FAS Controls af. De overname werd in contanten voldaan. Om ook in de toekomst te kunnen blijven acquireren was een uitbreiding van de kredietfaciliteit nodig.

De aanvullende kredietfaciliteit heeft "nagenoeg" dezelfde voorwaarden als in lopende faciliteit (tot en met begin 2016). De marge over de uitbreiding is 40 basispunten hoger. Vanaf ultimo 2012 wordt de totale kredietfaciliteit voor acquisities met 8 miljoen euro per halfjaar verlaagd. Er geldt ongewijzigd een convenant van maximaal 2,50 voor rentedragende schulden (exclusief bankgarantie voor de EU-boete) ten opzichte van 12-maands EBITDA en minimaal 4,00 voor 12-maands EBITDA ten opzichte van financieringskosten (inclusief de EU-bankgarantie fee).

De totale kredietfaciliteit bedraagt nu 183,5 miljoen euro, waarvan 35 miljoen euro voor werkkapitaal en algemene doeleinden en 100 miljoen euro voor overnames,waaruit de overname van FAS Controls reeds is gefinancierd. Ten aanzien van een bankgarantie voor de Europese Commissie -inzake de boeteprocedure rondom Fardem Packaging- is 48,5 miljoen euro gereserveerd.

"Wij zijn verheugd over de overeenstemming die wij met de banken hebben bereikt. Deze faciliteit geeft ons extra speelruimte om in lijn met onze strategie leidende posities in elektromagnetische nichemarkten in te nemen en uit te bouwen, zowel binnen als buiten Europa. Met deze aanvulling heeft Kendrion momenteel ruim voldoende geldmiddelen beschikbaar om zijn eerder gepubliceerde groeidoelstelling van 350 miljoen euro uiterlijk eind 2012 te kunnen realiseren." Dit zegt CFO Eiko Ris.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.