Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: ArcelorMittal uitgebodemd

TA: ArcelorMittal uitgebodemd
18 jan 2012 om 14:13

ArcelorMittal is jarenlang een sterkhouder in de AEX index geweest. De economische crisis heeft de staalmarkt echter onder druk gezet en de winst doen kelderen. In november 2011 kwam de EBITDA lager uit dan voorzien. De nettowinst was met 659 miljoen dollar circa de helft van vorig jaar. Voor de tweede helft van dit jaar rekent Arcelor op een EBITDA hoger dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Voor het vierde kwartaal voorziet de staalreus evenwel een lagere hoeveelheid verscheept staal dan in het afgelopen kwartaal. Dit wijt Arcelor aan de afwachtende houding van zijn klanten. De eigen ijzererts en kool productie stijgt conform verwachting.

Arcelor is door overnames hard gegroeid en heeft een schuld van circa 25 miljard euro. Kredietbeoordelaar S&P hanteert een BBB-waardering voor ArcelorMittal, wat een trede hoger is dan voordat een fonds een zogenoemde ‘junk’ status krijgt.

Technisch: Arcelor heeft in 2011 een dubbele bodem gezet op hetzelfde niveau waarop in 2009, op het hoogtepunt van de kredietcrisis, ook een bodem werd neergezet. Arcelor heeft afgelopen week een hogere top neergezet en handelt boven zijn 20 daags voortschrijdende gemiddelde. Veel slecht nieuws lijkt verdisconteerd in de koers en nieuw geld vindt zijn weg naar het aandeel.

 

Arcelor Mittal lange termijn grafiek

 

Arcelor Mittal korte termijn grafiek

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.