Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street weer hoger, S&P boven 1.300 punten

Wall Street weer hoger, S&P boven 1.300 punten
18 jan 2012 om 22:17

Wall Street is vanavond voor de tweede dag op rij met winst gesloten waarbij de S&P 500 het hoogste slot sinds eind juli 2011 bereikte. Aandelen stoomden vandaag vooral op eigen kracht en zonder direct richtinggevend nieuws hoger.

 

De S&P 500 steeg 1,1 procentnaar 1.308,04 punten. De Dow Jones eindigde 0,8 procent in de plus op 12.578,95 punten en de Nasdaq koerste 1,5 procent hoger naar 2.769,71 punten.

 

Eerder op de dag zorgde nieuws over extra vuurkracht voor het IMF kortstondig voor wind in de rug voor aandelen. Het IMF wil de financiële slagkracht vergroten met 500 miljard dollar om de wereldeconomie te beschermen tegen de crisis in de eurozone. Het Fonds zou het geld met name willen ophalen bij de BRIC’s – Brazilië, Rusland, India en China – Japan en de olie exporterende landen. De berichtgeving steunde de opmars van de euro/dollar van 1,273 naar 1,286.

 

In Amerikaans macronieuws steeg volgens de Fed de industriële productie in december met 0,4 procent, 0,1 procentpunt lager dan verwacht. Onderliggend was het rapport sterker: exclusief mijnbouw en nutsbedrijven groeide de productie bij Amerikaanse fabrieken met bijna 1 procent.

 

Uitblinker op de Street was Goldman Sachs, dat 6,9 procent steeg na het bekendmaken van sterk meevallende winstcijfers vanwege kostenbesparingen. In het vierde kwartaal daalde de winst per aandeel naar 1,84 dollar, wat wel 61 dollarcent boven de consensusverwachting lag. De omzet van Goldman Sachs viel juist sterker dan verwacht terug, waarbij met name de omzetten bij het zakenbankieren en handel voor eigen rekening af nam.

 

Goldman Sachs koerswinst kwam nadat beleggers eerder teleurgesteld reageerden op de kwartaalcijfers van JPMorgan Chase en Citigroup. Deze week komen de prominente banken Morgan Stanley en Bank of America ook nog met de cijfers.

 

Yahoo won 3,2 procent nadat mede-oprichter Jerry Yang alle banden met het internetbedrijf verbrak. Analisten speculeerden dat Yahoo onderdelen van de hand doet of zich geheel in de verkoop zet.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.