Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: meevaller pensioenfonds PostNL

Beursblik: meevaller pensioenfonds PostNL
19 jan 2012 om 09:58

Het pensioenfonds van PostNL staat er met een dekking van 99,8 procent beduidend beter voor dan gevreesd. Dit is samen met de opgelopen koers van TNT Express reden voor Gert Steens van SNS Securities om het koersdoel voor het fonds te verhogen naar 4,50 euro. Het advies blijft gehandhaafd op Accumulate.

De dekkingsgraad van 99,8 procent betekent dat PostNL de reserves moet aanvullen tot 105 procent. Ging Steens aanvankelijk nog uit van een bedrag van 400 miljoen euro, nu is dit nog slechts de helft. En mogelijk pakt het tekort nog lager uit als de situatie bij het pensioenfonds verbetert, aldus de analist.

Naast het meevallende tekort bij het pensioenfonds is  de opgelopen koers van TNT Express, waarin PostNL een belang van bijna 30 procent houdt, reden voor een koersdoelverhoging volgens Steens. Wel waarschuwt de analist niet te geloven in een snelle opsplitsing of verkoop van TNT Express.

Het aandeel PostNL noteert donderdag bijna 4 procent hoger op 3,05 euro. TNT Express handelt vrijwel onveranderd op 6,18 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.