Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: omzetstijging Ahold geruststellend

Beursblik: omzetstijging Ahold geruststellend
19 jan 2012 om 09:32

De omzetstijging van Ahold is geruststellend. Dit zegt Pascale Weber van KBC Securities nadat Ahold de omzetcijfers over het vierde kwartaal presenteerde. In de laatste drie maanden van 2011 steeg de omzet met 4,5 procent naar 7.290 miljoen euro, nipt onder consensus. Zowel in Nederland als in de Verenigde Staten realiseerde Ahold een stijging van het marktaandeel.

Weber wijst op de identieke omzetgroei van Ahold in de VS van 2,9 procent (exclusief brandstofverkopen), waar het Belgische Delhaize met haar Amerikaanse activiteiten juist een omzetdaling van 0,4 procent boekte. Verder presteerde Ahold op de Nederlandse thuismarkt sterker dan voorzien "ondanks de sterke concurrentie vanuit Jumbo", aldus Weber. De omzetdaling van 3,5 procent op de overige Europese markten noemt Weber wel een teleurstelling, maar deze activiteiten zijn slechts goed voor 6 procent van de groepsomzet.

KBC Securities heet een Accumulate advies op Ahold en houdt hier aan vast. Ook het koersdoel van 11,50 euro blijft onveranderd. Wel zal Weber haar verwachtingen verfijnen naar aanleiding van de omzetcijfers. Ahold blijft aantrekkelijk gewaardeerd, besluit de analist, die wijst op de positieve impact van eventuele overnames.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.