Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Commerzbank heeft geen staatssteun nodig

Commerzbank heeft geen staatssteun nodig
19 jan 2012 om 12:07

Commerzbank kan tijdig en op eigen kracht en zonder een emissie aan de kapitaaleisen van Europese toezichthouders voldoen. Dat meldt de op een na grootste Duitse bank in een persbericht.

 

Europese bankentoezichthouders, de EBA, bepaalden eind vorig jaar dat Commerzbank 5,3 miljard euro aan kapitaal nodig heeft om in de zomer van 2012 op een Tier 1 kern kapitaal ratio van 9 procent van de naar risico gewogen activa uit te komen.

 

Commerzbank stelt dat het op 6,3 miljard euro uitkomt door het inhouden van winst – waaronder de boekwinst op de terugkoop van eigen schulden beneden pari – het reduceren van meer risicovolle activa en het uitbetalen van variabele beloning in eigen aandelen in plaats van in contanten. Van de 6,3 miljard euro heeft Commerzbank per 31 december 2011 al 3 miljard euro gerealiseerd.

 

Er waren zorgen dat Commerzbank voor de tweede keer een beroep moest gaan doen op de Duitse staat. Naar aanleiding van de kredietcrisis injecteerde de staat grotendeels via SofFFin, het stabilisatiefonds van de staat voor banken, 18,2 miljard euro in de bank.

 

De EBA raamde vorige maand het kapitaaltekort van Europese banken op 115 miljard euro. De EBA wil dat banken dat kapitaalgat overbruggen met het inhouden van winsten, het verlagen van bonussen of het uitgeven van aandelen en niet door de kredietverlening in te perken.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.