Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Draghi: `2012 veel beter voor eurozone`

Draghi: `2012 veel beter voor eurozone`
19 jan 2012 om 15:30

Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, verwacht dat 2012 een veel beter jaar voor de eurozone gaat worden, zo schrijft Bloomberg op basis van een persconferentie waar Draghi sprak. De ECB-president onderbouwt zijn uitspraak met de vorderingen die de regeringen van eurolanden hebben geboekt voor wat betreft de fiscale hervormingen. Daarnaast wijst Draghi op het zichtbare effect van de lage rente, die de ECB hanteert, en de bereidheid die Eurolanden tonen om hervormingen door te voeren.

 

Ondanks de verzwakte conjuctuurcyclus en de significante neerwaartse risico’s voor de economische vooruitzichten, meent Draghi voorzichtige tekenen van stabilisatie op een minimaal niveau te zien.

 

Draghi verwacht dat er in februari door Europese banken veel gebruik zal worden gemaakt van de 3-jarige leningen, maar wel minder dan de vorige keer. Desondanks blijft de vraag zeer hoog. In december 2011 verstrekte de ECB voor 489 miljard euro aan 3-jarige leningen aan 523 Europese banken. Dit heeft volgens de ECB-president een ernstige kapitaalcrisis in de eurozone voorkomen.

 

Tot slot benadrukte Draghi opnieuw dat de ECB zal streven naar financiële stabiliteit in de eurozone.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.