Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

SNS Reaal heeft bevroren krediet bij Homburg Invest

SNS Reaal heeft bevroren krediet bij Homburg Invest
19 jan 2012 om 09:57

SNS Reaal heeft nog een bevroren krediet van 60 miljoen Canadese dollar (46 miljoen euro) bij Homburg Canada, onderdeel van het noodlijdende vastgoedbedrijf Homburg Invest. Dat schrijft het Financieele Dagblad op basis van het verslag van de bewindvoerder van Homburg Invest en toelichtingen van betrokkenen.

 

SNS verstrekte aan Homburg Canada een kredietlijn van 222 miljoen Canadese dollar. Homburg heeft die kredietlijn destijds deels benut en later voor een deel afgelost. Het krediet was bedoeld voor een drietal Canadese vastgoedprojecten. Die projecten zijn uitgelopen op een fiasco, aldus het FD.

 

Tegenover de krant zegt SNS zich niet te herkennen in alle cijfers die de bewindvoerder noemt. Zo zou het genoemde bedrag bevroren krediet nog een minimum betreffen, aldus een woordvoerder van de bank.

 

SNS stortte zich via divisie Property Finance in de vastgoedfinanciering. Dat heeft na 2008 voor bijna 1 miljard euro aan verliezen opgeleverd, weet het FD.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.