Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX wint 3,6 procent op weekbasis, geeft sterk technisch signaal

AEX wint 3,6 procent op weekbasis, geeft sterk technisch signaal
20 jan 2012 om 18:04

Het Damrak is vanmiddag licht lager gesloten waarbij de AEX desalniettemin 3,6 procent won op weekbasis en stand wist te houden op 320 punten, volgens marktkenners een sterk technisch signaal. Marktbewegend nieuws was schaars en beleggers keken vooral met een schuin oog naar de laatste Amerikaanse kwartaalcijfers en de ontwikkelingen rond de Griekse schuldenberg.

 

“Men is volledig in afwachting van de riedel die uit Griekenland en de banken komt,” zegt Vermogensbeheerder Ed Manie van Keijser Capital.

 

Volgens de laatste berichtgeving is Griekenland dichtbij een voorlopig akkoord met schuldeisers waarbij conform het nieuws van woensdag obligatiehouders een verlies van tegen de 70 procent moeten accepteren. Griekenland moet een afspraak maken met de schuldeisers om noodkredieten van andere eurolanden te krijgen voorafgaand aan een obligatieaflossing van 14,5 miljard euro in maart.

 

De AEX daalde 0,1 procent naar 320,32 punten. Volgens Manie was een slot boven de 318 punten voldoende ter bevestiging van de opwaartse trend.

 

Donderdagavond en vanmiddag kwamen een aantal prominente Amerikaanse bedrijven met de kwartaalcijfers, waaronder Intel (+1,5%) en General Electric (-1,1%). Chipreus Intel boekte beter dan verwachte omzet- en winstcijfers, waar ASML (+0,9%) wel maar ASMI (-0,3%) niet van wist te profiteren. Conglomeraat General Electric maakte tegenvallende omzetcijfers maar meevallende winstcijfers bekend, waarbij het bedrijf wees op aanhoudende volatiliteit en de economische toestand in Europa.

 

In de rest van Europa bedroegen de verliezen 0,2 procent voor Londen, Parijs en Frankfurt. Vooral de sector olie en gas stond onder druk, terwijl banken en vastgoedaandelen in trek waren. De markt voor Europese staatsobligaties was kalm, waarbij het rendement op Italiaanse 10-jaars staatsleningen zakte van 6,37 naar 6,24 procent, het laagste slot sinds 7 december 2011.

 

Stijgers en dalers

Een meerderheid van 13 AEX-fondsen wist hoger te sluiten, geleid door Corio (+3,6%), Randstad (+4,0%) en AkzoNobel (+2,2%). Hekkensluiters waren TNT Express (-5,9%) en ING (-2,8%).

 

DSM zakte 0,7 procent na een adviesverlaging naar Neutral van Buy door Nomura. Op de AMX waren het EuroCommercial Properties (+3,8%) en VastNed Retail (+3,2%) die profiteerden van de positieve stemming rond vastgoedaandelen.

 

Smallcap Beter Bed steeg 6,6 procent nadat beleggers positief reageren op de omzetcijfers over het vierde kwartaal. Analisten van KBC Securities verhoogden op de rapportage hun advies van Hold naar Accumulate en hun koersdoel van 14 naar 16 euro.

 

Tussenstand Wall Street

Wall Street noteert aan het begin van de middaghandel zeer verdeeld, waarbij de Dow Jones 0,4 procent stijgt, terwijl de S&P 500 0,4 procent verliest en de Nasdaq 0,3 procent inlevert.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.